arrow-leftarrow-rightdocumenteditfacebookgoogle-plusinstagramlinkedinmarkerpinterestquotetwitter

e-learning rond peterschap voor BASF

peters en meters opleiden

BASF vroeg ons om hun opleiding rond peterschap in een e-learning jasje te steken.

Voorheen volgden peters een klassikale training, vaak pas wanneer de nieuwkomer al een tijdje in dienst was. De training was ook eenmalig, zonder terugkoppeling achteraf.

Met de e-learning wil BASF peters opleiden op het moment dat ze dat nodig hebben. Daardoor zijn ze zich bewust van hun taken en verantwoordelijkheden, waardoor ze zorgen voor een warm onthaal voor nieuwe medewerkers.

leren via realistische scenario’s

We creëerden één overkoepelde verhaallijn waarin verschillende scenario’s zich afspelen. Twee personages staan daarbij centraal: de peter en de nieuwe werknemer.

De gebruiker kruipt in de huid van de peter. Zes maanden lang volgt hij de nieuwe werknemer en maakt hij hem wegwijs in het bedrijf. Tijdens die periode komen een aantal realistische sleutelmomenten aan bod. De peter moet acties ondernemen, correct reageren en interageren met zijn ‘petekind’. Afhankelijk van de keuze die hij maakt, ontwikkelt de verhaallijn zich op een andere manier.

We namen drie verschillende leertrajecten op in de cursus: voor nieuwe medewerkers, voor rotatie binnen BASF, en voor stagiairs.

Ook bestaande peters krijgen dankzij de cursus een handig naslagwerk om snel specifieke informatie op te zoeken.

BASF rolde de cursus uit via een LMS-oplossing, geïmplementeerd door Neo.

Terug naar projecten